virtueel demoveld avebe

Concept. Ontwerp. Online. Website.

Veel klanten vragen ons om alternatieve ideeën of inhakers te bedenken om klanten, leden of leveranciers ook tijdens corona te blijven bereiken. Zo ook Avebe, de coöperatie van zetmeelaardappeltelers.

Demoveld_avebe_JEEN
1375_demodag juli 2018 029 (2) (1)
Aardappel Avebe

Ambitie

De Avebe demovelden in Nederland en Duitsland trekken jaarlijks meer dan 1.000 bezoekers. Een rondgang door de gewassen om de proef- en demovelden te bekijken en de resultaten te bespreken, zit er op dit moment helaas niet in. “Hoe kunnen we dan toch de proefvelden laten zien en onze nieuwste inzichten met de telers delen?”, was de vraag van Avebe.

Aanpak

Janet Katerberg (Bureau Compas) bedacht namens Avebe een interactief platform en benaderde JEEN om dit idee verder uit te werken. Na een inspirerende online brainstormsessie startten we met een overzichtelijk wireframe en een aantrekkelijk ontwerp.

Binnen enkele dagen lag er een voorstel én prototype van het virtuele demoveld, een online platform met proefveld locaties, updates en resultaten. Na een enerverend periode ging eind mei de website www.demo.avebe.com live.

“We kunnen elkaar nu helaas niet opzoeken, hoewel we die behoefte juist voelen. Er is hard gewerkt aan een manier waarop we de kennis kunnen delen en we zijn dan ook trots op dit virtuele demoveld.”

Gerlof Tempelman, Manager Agro Nederland

Gijs

Gijs
Gjaltema

Debbie

Debbie
Arens

Sjoerd

Sjoerd
Jochems

Bekijk meer cases