Een frisse, dynamische huisstijl

Plantum

Een moderne metamorfose

Plantum, een branchevereniging vol kennis, onderging recentelijk een metamorfose in haar uitstraling. JEEN bedacht een modern en fris concept die de merkpositie en -strategie naadloos integreert in de nieuwe koers.

case Plantum website-2
case Plantum huisstijl

Ambitie

De ambitie was helder: een frisse, dynamische uitstraling voor Plantum realiseren. De bestaande website was gedateerd, en een nieuwe look en feel was essentieel om de branchevereniging in lijn te brengen met moderne standaarden.

Aanpak

JEEN ging de uitdaging aan en presenteerde een goed doordachte aanpak. Het proces omvatte niet alleen een visuele transformatie, maar ook het strategisch behouden van Plantum's missie en visie. De samenwerking was intensief, met tweewekelijkse evaluaties en constante communicatie. JEEN kreeg de ruimte om het proces weloverwogen en strategisch aan te pakken.
De frisse vernieuwing van de huisstijl werd volledig omarmd door Plantum. De nieuwe uitstraling is zakelijk, maar tegelijkertijd aaibaar en natuurlijk. De kleurrijke en unieke benadering, geïnspireerd door de diversiteit van Plantum-leden, heeft geleid tot een herkenbaar en internationaal gepositioneerd merk.
JEEN heeft met het ontwerp ook de eigenheid van Plantum weten te behouden. Met een herziene message house en presentatie is niet alleen de huisstijl vernieuwd, maar is ook de merkpositie en -strategie naadloos geïntegreerd in de nieuwe stijl én strategie van Plantum.

‘Een nieuwe huisstijl ontwikkelen is altijd spannend. Zeker als ook de nieuwe organisatiestrategie daarin moet worden meegenomen. Een goede klik met het bureau is dan essentieel. In hechte samenwerking met JEEN is het gelukt om een fijne, frisse nieuwe uitstraling te creëren die past bij de ontwikkeling van Plantum en haar leden. Wij zijn er trots op!’

Elsbeth Ketting, Manager Communicatie Plantum

Janneke_500x500_RGB

Janneke
ten Brakel

Sjoerd

Sjoerd
Jochems

Regine

Regine
Mateman

Tijmen

Tijmen
Lindemuller

Bekijk meer cases