Infanteriestraat 120
6822 NJ Arnhem
T 026 324 11 20
info@jeen.nl
OCI Agro onderzoekt drijfveren eindgebruiker met JEEN Boerenpanel

OCI Agro onderzoekt drijfveren eindgebruiker met JEEN Boerenpanel

Hoe zijn boeren bezig met stikstofbemesting? In het voorjaar van 2017 liet OCI Agro, leverancier van stikstofmeststoffen, een groot telefonisch onderzoek uitvoeren dat de nodige cijfers opleverde. OCI wilde inzicht in de drijfveren van boeren, die achter deze getallen verscholen gaat.. In een sessie met het JEEN Boerenpanel - met melkveehouders en akkerbouwers - kon OCI goed doorvragen. Dat leverde interessante inzichten op, waarmee OCI Agro zich nog beter kan profileren als partner in stikstofbemesting.

Gijs Gjaltema werkt bij JEEN

Meer weten?

Gijs Gjaltema | gijs@jeen.nl | 0642570529

Het JEEN Boerenpanel bestaat uit ondernemers, die regelmatig worden ingeschakeld om hun mening te geven. Ze zijn ook beschikbaar voor bijeenkomsten, JEEN had al een Boerenpanel met melkveehouders, sinds dit najaar is er ook één met akkerbouwers.

De sessie van het JEEN Boerenpanel met OCI Agro vond plaats op het bedrijf van melkveehouder en panellid Jan Sebus Berghorst in Dronten. Zo werd de sessie een interessante excursie voor de andere panelleden.

“Het was erg verhelderend en inspirerend om met het JEEN Boerenpanel verder te praten over de onderzoeksresultaten. Wij zijn zeer te spreken over de organisatie en de resultaten van de sessie. Het biedt veel aanknopingspunten voor vervolgacties.”
Marinde Fijneman, marketing- en salesmanager OCI-Agro

Voor de mensen van OCI Agro was het een mooie gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de eindgebruikers van hun product, in een informele setting.

De belangrijkste learnings uit de sessie? OCI Agro weet nu onder andere waarom veel boeren hun meststoffen bij een coöperatie afnemen, wat de geprefereerde aflevermethode is en welke kwaliteitskenmerken van stikstofbemesting voor hen het meest belangrijk zijn en waarom. Ook weten ze nu hoe boeren de kwaliteit van hun stikstofmeststoffen bepalen, hoe zij dit afwegen tegen de prijs en hoe de meststoffen van OCI Agro door hen beoordeeld en herkend worden. Met deze informatie kan OCI Agro zijn service verder verbeteren en informatie aanbieden die voorziet in een praktisch behoefte. OCI Agro wil partner zijn van boeren in stikstofbemesting, die belofte kan het bedrijf nu nog beter waarmaken.

Marinde Fijneman, marketing- en salesmanager OCI-Agro:
“We hadden veel data vergaard met een uitgebreid telefonisch onderzoek, maar wisten niet bij alle antwoorden hoe we deze moesten plaatsen. Het was erg verhelderend en inspirerend om met het JEEN Boerenpanel verder te praten over de onderzoeksresultaten. Door dit op het bedrijf van een panellid te doen, was het een heel praktische en informele sessie. Wij zijn zeer te spreken over de organisatie en de resultaten van de sessie. Het biedt veel aanknopingspunten voor vervolgacties.”

 

Agri & food zijn onmisbaar voor ons leven.
Wereldwijd in bedrijf, elke dag op ons bord.
Dat verdient een goed verhaal.

Meer weten? Bel ons op 026 3241 120 en vraag naar Gijs Gjaltema (gijs@jeen.nl).