Infanteriestraat 120
6822 NJ Arnhem
T 026 324 11 20
info@jeen.nl
Het virtuele demoveld van Avebe

Het virtuele demoveld van Avebe

De vaart erin houden. Alles wat je wél kunt doen voortvarend oppakken, doorpakken en afronden. En bij alles wat ‘niet’ kan, een weg vinden in hoe het tóch kan. Zo brachten we met Avebe de proefvelden naar de boer in plaats van andersom.

Gijs Gjaltema werkt bij JEEN

Meer weten?

Gijs Gjaltema | gijs@jeen.nl | 0642570529

Veel klanten vragen JEEN communicatie om alternatieve ideeën of inhakers te bedenken om klanten, leden of leveranciers ook nu te blijven bereiken. Wat blijkt, dat geeft enorm veel energie en kansen! Zo ook voor Avebe, de coöperatie van zetmeelaardappeltelers.

 

Veel bezoekers
De Avebe demovelden trekken jaarlijks meer dan 1.000 bezoekers. Een rondgang door de gewassen om de proef- en demovelden te bekijken en de resultaten te bespreken, zit er nu helaas niet in. “Hoe kunnen we dan toch de proefvelden laten zien en onze nieuwste inzichten met de telers delen?”, was de vraag. Janet Katerberg (Bureau Compas) bedacht namens Avebe het interactief platform en benaderde JEEN om dit idee verder uit te werken.

De volgende dag al volgde een inspirerende online brainstorm, zo snel kun je online bij elkaar komen. Iedereen had er zin in! Focus op wat wel kan in plaats van andersom. 

Alle uithoeken van de nieuwe mogelijkheden verkennen om vervolgens met budgetkaders, corporate kaders en noordelijke nuchterheid een haalbaar plan te smeden. Een mooi proces dat in enkele dagen uitmondde in een voorstel en prototype van het virtuele demoveld: een online platform met proefveld locaties, updates en resultaten. 

 

Virtueel demoveld
Een online platform met de proefveld locaties overzichtelijk op de kaart, en de mogelijkheid om in te zoomen op alle resultaten, bevindingen en inzichten. “We kunnen elkaar nu helaas niet opzoeken, hoewel we die behoefte juist voelen. Er is hard gewerkt aan een manier we op de kennis kunnen delen en we zijn dan ook trots op dit virtuele demoveld.” (Gerlof Tempelman, Manager Agro Nederland).

JEEN - <?php echo $node->title;?>
“We kunnen elkaar nu helaas niet opzoeken, hoewel we die behoefte juist voelen. Er is hard gewerkt aan een manier we op de kennis kunnen delen en we zijn dan ook trots op dit virtuele demoveld.”
Gerlof Tempelman, Manager Agro Nederland

Avebe nodigde leden uit via de reguliere Avebe website en e-mail updates via de mail. Daar worden ze eerst persoonlijk welkom geheten met een videoboodschap van de Marijke Folkerts, voorzitter van de raad van commissarissen.Gerlof Tempelman: “Bijzonder is dat de leden nu niet alleen op het demoveld in de eigen omgeving kunnen kijken, maar ook slechts een muisklik verwijderd zijn van de proef- en demovelden in andere gebieden. Eind mei hebben we dit gelanceerd en de eerste resultaten zijn positief! We zien dat het virtuele demoveld veel bezoekers trekt en ontvangen positieve reacties.” 

www.demo.avebe.com

 

Extra energie
Allereerst is het gaaf om de energie zo te zien stromen, een nieuwe aanpak geeft extra energie. Schouder aan schouder met snelle interacties en respect voor elkaars kennis en inzichten kwamen we tot een resultaat waar iedereen enthousiast over is. Dan moet het wel gaan werken! 

 

Meer inspiratie
In deze tijd zoek je ook contact en inspiratie bij collega-ondernemers. Bij JEEN werken we graag samen met experts en partijen die ons ook energie en kennis geven. Zo ook KranzCollins, een online expert die recent de online lancering van een nieuw bedrijf groots en met succes organiseerde:
De Virtuele Launch. Het plezier spatte ervan af en een topresultaat! Wat ze deden? Lees maar:

Je lanceert een nieuw internationaal bedrijf maar de wereld zit op slot. Hoe ga je dat dan wereldkundig maken? https://hubs.ly/H0q9k-40

CASE: De Virtual Launch van de Carbon Collectors
Een heleboel geplande events konden dankzij corona direct de prullenbak in. Hoe kun je dan dat je toch je nieuwe product, dienst of bedrijf introduceren?

 

Ook geïnspireerd geraakt door deze mooie cases? We sparren graag een keer samen over nieuwe mogelijkheden! Bel of mail me: Gijs Gjaltema 06-42570529, gijs@jeen.n

 

 

 

Agri & food zijn onmisbaar voor ons leven.
Wereldwijd in bedrijf, elke dag op ons bord.
Dat verdient een goed verhaal.

Meer weten? Bel ons op 026 3241 120 en vraag naar Gijs Gjaltema (gijs@jeen.nl).