Infanteriestraat 120
6822 NJ Arnhem
T 026 324 11 20
info@jeen.nl
Hallo, ik ben Plato!

Hallo, ik ben Plato!

VIC Sterksel is het multifunctionele onderzoekscentrum voor de moderne, innovatieve en duurzame varkenshouderij in binnen- en buitenland. JEEN ontwikkelde een communicatie-aanpak voor de opening van een innovatieve stal voor varkens: de plateaustal.

Gijs Gjaltema werkt bij JEEN

Meer weten?

Gijs Gjaltema | gijs@jeen.nl | 0642570529

De plateaustal, het woord zegt het al: Een stal met een plateau, dus met twee verblijfsniveaus voor de varkens. Op de begane grond en op het verhoogde plateau, te bereiken via een loopbrug en een klimladder. De stal is goed voor het welzijn van het dier (meer ruimte, lekker spelen, beschutting) én arbeidsvriendelijk voor de varkenshouder. 

Innovatief en aansprekend  
In de aanpak die JEEN ontwikkelde vertelt het varken zelf het verhaal van de plateaustal. Daarvoor bedachten we het sympathieke ‘character’ Plato, de ambassadeur van het project plateaustallen bij VIC Sterksel. Plato vertelt over de voordelen, de technische specificaties, de kosten en het plezier van de stallen. Ook licht hij toe wat zijn ‘baasje’, de varkenshouder, ervan vindt. 
Op deze manier brengen we de boodschap op een innovatieve en speelse manier over, passend bij het onderwerp. Het character is laagdrempelig en voegt beleving toe aan de plateaustal. 

“We wilden al langer een verfrissende aanpak van onze excursies. Bij JEEN hebben ze daar creatieve ideeën over. ”
Theo Duteweerd, manager VIC Sterksel

Kortom: een combinatie van een inhoudelijk sterke boodschap en een onderscheidend en aansprekend beeld. Het zorgt voor enthousiasme, bij de mensen van VIC en bij de bezoekers die op excursie komen bij het centrum. 

Theo Duteweerd, manager VIC Sterksel: 
"We wilden al langer een verfrissende aanpak van onze excursies. Bij JEEN hebben ze daar creatieve ideeën over. Prachtig om te zien hoe hun mensen hier door de gangen en stallen lopen en de ideeën opborrelen. Het mooie is dat ze die - soms wilde - ideeën ook in een eenvoudige en voor ons goed hanteerbare vorm kunnen gieten. Ik denk dat Plato binnenkort navolging krijgt bij onze andere projecten, het werkt namelijk perfect.”

Agri & food zijn onmisbaar voor ons leven.
Wereldwijd in bedrijf, elke dag op ons bord.
Dat verdient een goed verhaal.

Meer weten? Bel ons op 026 3241 120 en vraag naar Gijs Gjaltema (gijs@jeen.nl).