Infanteriestraat 120
6822 NJ Arnhem
T 026 324 11 20
info@jeen.nl
Wees eens onbereikbaar

Wees eens onbereikbaar

Misschien herkent u het: een overstromende mailbox, SMS-berichten, appjes, het blijft binnenkomen. Ook tijdens vergaderingen en gesprekken gaat dat gewoon door.

Sjoerd Jochems werkt bij JEEN

Sjoerd Jochems

sjoerd@jeen.nl | 0610009373

Tot voor kort verhoogde het je status als je kon zeggen dat je mailbox overliep met belangrijke berichten.

Het is inmiddels een gewoonte van velen van ons om niet te wachten tot een gesprek over is en dan de binnengekomen berichtjes te checken. Nee, onze verslaving aan “nu” en “alles” neemt zulke vormen aan dat we ook in vergaderingen een groot deel van de tijd op ons schermpje kijken. Want het zal maar gebeuren dat iemand je profiel checkt en jij van niets weet!

Pronken

Tot voor kort verhoogde het je status als je kon zeggen dat je mailbox overliep met belangrijke berichten. Inmiddels komen er apps op de markt die je mailbox automatisch beheren. Waarschijnlijk kun je daar ook mee pronken: de nieuwste gadget om te laten zien hoe bij de tijd je bent.

Afsluiten voor afleiding

Maar er zijn vast ook momenten dat je je afvraagt hoe zinvol dit alles nog is. Want al dat rondsturen van mails, apps,  tweets en foto’s, leidt er ook toe dat we bijna nooit meer niet worden afgeleid. Dat lukt alleen nog als we ons even helemaal afsluiten voor de digitale diarree die we met zijn allen creëren. Even geen connectie, met niemand; even (on)gewoon alleen zijn en bijvoorbeeld: nadenken. 

Kernvragen

Het feit dat sommige vakantieverblijven adverteren met het ontbreken van de digitale basisvoorziening (wifi)  is een teken aan de wand. We krijgen weer behoefte aan afsluiting, aan met onszelf zijn. Misschien is dat niet alleen een goed idee op vakantie, maar ook op het werk. Bijvoorbeeld voor een goed voorbereide sessie met je collega’s over dat ene punt waar je al een jaar niet uit komt. Omdat je er niet aan toe kwam. 

  • “Waar staan we eigenlijk voor?” 
  • “Wat betekent de nieuwe organisatie voor hoe we onszelf aan de buitenwereld laten zien?” 
  • “Hoe gaan we onze website nu eindelijk aanpassen aan wie we willen zijn?”

Dat zijn vragen waar je geen afleiding bij nodig hebt. Waar je beter over na kunt denken in een relaxte setting waar je je volledig kunt concentreren. 

Inleveren en brainstormen

Het begint dus met een simpele handeling: het inleveren van je apparatuur waarmee je voortdurend in verbinding staat met de buitenwereld. Wees gerust, die krijg je na de sessie terug. 
En dan: aan de slag. Je bent de komende uren niet bereikbaar, je gaat namelijk zelf iets bereiken. 

JEEN inschakelen voor zo’n “onbereikbare” sessie? Neem contact met ons op via 026-3241120 (altijd bereikbaar…).

Agri & food zijn onmisbaar voor ons leven.
Wereldwijd in bedrijf, elke dag op ons bord.
Dat verdient een goed verhaal.

Meer weten? Bel ons op 026 3241 120 en vraag naar Gijs Gjaltema (gijs@jeen.nl).