Infanteriestraat 120
6822 NJ Arnhem
T 026 324 11 20
info@jeen.nl
Kruisbestuiving werk en privé in de agrisector

Kruisbestuiving werk en privé in de agrisector

Ze zeggen dat je werk en privé gescheiden moet houden. Voor agrarisch ondernemers is dat onmogelijk. Boer zijn is geen negen tot vijf baan en wonen en werken op dezelfde plek zorgt ervoor dat zakelijk en privé in elkaar overlopen. Veel boerenbedrijven zijn een familiebedrijf, waar de hele familie betrokken is bij de boerderij.
En waar het hart vol van is…

Margje de Graaff werkt bij JEEN

Margje de Graaff

margje@jeen.nl | 0647767792

En dat mijn man zijn werk mee naar de keukentafel neemt, betekent voor mij automatisch hetzelfde.

Herkenbaar. Ik ben getrouwd met een varkenshouder en bij ons aan tafel gaat het vaak over de actuele biggenprijzen, de ontwikkeling van de rentestand of de verschillende soorten Piétrain beren. En dat mijn man zijn werk mee naar de keukentafel neemt, betekent voor mij automatisch hetzelfde. Bij JEEN praat, schrijf en lees ik over de agrarische sector, thuis gaat dat gewoon door.

Voordelen

Dat heeft zo zijn voordelen. Boeren zijn een belangrijke doelgroep in ons werk. Als je met je doelgroep in één huis woont, mag je er ook vanuit gaan dat je de taal van de doelgroep spreekt. Je weet wat telt, wat er speelt en waar je rekening mee moet houden om deze groep optimaal te bereiken. Plannen voor een mooie actie of campagne kan ik thuis direct toetsen. En een enthousiast verslag van een mooie bedrijfsreportage kan altijd rekenen op kritische vragen, waardoor ik inmiddels wel heb geleerd door te vragen tot ik echt het naadje van de kous weet.

Dicht bij het vuur

Andersom heeft mijn werk in agricommunicatie ook voordelen voor de boerderij. Dicht bij het vuur hoor je snel over interessante ontwikkelingen en nieuwtjes en spreek je mensen die voor het bedrijf misschien iets kunnen betekenen. Een interview met een collega-varkenshouder levert soms interessante ideeën of inzichten op die ook in onze stal van pas kunnen komen. Van praktische tips om zoveel mogelijk biggen groot te brengen tot ervaringen met verschillende huisvestingssystemen.

Kruisbestuiving

Een mooie vorm van kruisbestuiving, en altijd voldoende gespreksstof. Dat dit betekent dat ik soms ook alle details over rentes of varkensgenetica aan moet horen… ach, dat neem ik maar voor lief.

Agri & food zijn onmisbaar voor ons leven.
Wereldwijd in bedrijf, elke dag op ons bord.
Dat verdient een goed verhaal.

Meer weten? Bel ons op 026 3241 120 en vraag naar Gijs Gjaltema (gijs@jeen.nl).