Infanteriestraat 120
6822 NJ Arnhem
T 026 324 11 20
info@jeen.nl
Afstudeerstage met impact

Afstudeerstage met impact

Manon Berghuis heeft afgelopen maand haar afstudeerstage voor de opleiding hbo opleiding communicatie, multimedia & design bij JEEN succesvol afgerond. Tijdens haar stage hield ze zich vooral bezig met de online profilering van JEEN. Onderdeel hiervan waren telefonische interviews met klanten van JEEN over onder andere het gebruik van online media. Lees hier Manon’s verhaal en aanbevelingen. 

Gijs Gjaltema werkt bij JEEN

Gijs Gjaltema

gijs@jeen.nl | 0642570529

Tijdens mijn stage heb ik telefonische interviews gehouden met verschillende klanten over JEEN. Ik heb ze gevraagd hoe zij online media gebruiken. Ik heb hen gevraagd welke social media kanalen zij gebruiken, welke content zij graag terug zien op de social media kanalen van een communicatiebureau. Uit deze interviews is gekomen dat Facebook, LinkedIn en Twitter nog steeds het meeste worden gebruikt. Ik ben zelf groot fan van Instagram, maar dit lijkt door het vluchtige karakter van het medium, een minder relevant social media kanaal voor JEEN.
De kracht van een goede afbeelding is erg belangrijk in deze tijd, en vooral video’s zijn populair. Klanten graag meer op social media meer willen zien van de expertises, cases en medewerkers van JEEN. 

Mijn tip
Om in te spelen op deze behoefte, heb ik een concept-video ontwikkeld, de zogenaamde ‘tipvideo’. In deze tipvideo geeft een medewerker van JEEN een korte communicatietip aan de kijker op social media. 

Kwaliteit boven kwantiteit
Ik heb tijdens mijn afstudeerstage bij JEEN vooral geleerd dat, hoewel de kwantiteit van online bereik belangrijk is, dat de kwaliteit van het bereik eigenlijk veel belangrijker is. Ik dacht dat het altijd belangrijk was dat een bericht zoveel mogelijk likes, reacties of andere interacties kreeg. Bij JEEN denken ze daar vaak anders over. Zij willen vooral de juiste personen bereiken, zolang dat gebeurt is aantal minder belangrijk.

Tijdens de stage heb ik ook kunnen werken aan projecten voor klanten. Dat was erg leuk en leerzaam. Ik heb bij JEEN vooral kunnen werken aan video’s en en kleine animaties. Daar ligt echt mijn passie, dat vond ik geweldig. Al met al was mijn stage bij JEEN een groot succes. Dat vond mijn school ook, want inmiddels heb ik gehoord dat ik geslaagd ben!  

Agri & food zijn onmisbaar voor ons leven.
Wereldwijd in bedrijf, elke dag op ons bord.
Dat verdient een goed verhaal.

Meer weten? Bel ons op 026 3241 120 en vraag naar Gijs Gjaltema (gijs@jeen.nl).